E-mail : Şifreniz: Beni Hatırla  » Yeni Üyelik  » Şifremi Unuttum

Forum Kategorileri
• Çekim Teknikleri
29 konu
• Dijital Teknikler
10 konu
• Donanım-Ekipman
33 konu
• Dükkan
77 konu
• Etkinlikler
83 konu
• Foto-Röportaj
2 konu
• Fotoğraf Eğitimi
16 konu
• Fotoğraf Terimleri
0 konu
• Genel
34 konu
• Karanlık Oda
2 konu
• Site Hakkında
42 konu
• Tüketici Köşesi
0 konu
• Yeni Başlayanlara
4 konu
Dijital Teknikler kategorisindeki forum konuları

Forumda
Ara

Yeni
Konu Aç

Son
Konular

Son
Cevaplar

Photoshop programında fotoğraflarımızın renk düzeltmesini manuel olarak yapmak..

09.03.2010 13:51:48 tarihinde açılan forum 254 kere izlenmiştir.

09.03.2010 13:51:48     Ref:#1360
Bazı durumlarda yanlış pozlama yaptığımız veya fotoğraf makinamızdaki beyaz ayarını doğru yapamadığımız için, fotoğraflarımızdaki renkler olduklarından farklı olarak fotoğramızda görünürler.. Bu nedenle ps de renk düzeltmek kaçınılmaz olmaktadır...

Renk düzeltmesi konusunda photoshopta çok çeşitli yöntemler olmasına rağmen diğer yöntemlerin otomatik olması, kişisel olarak istemediğimiz sonuçlara yol açtığı için aşağıdaki yöntemin daha doğru ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum...

Yöntemin iş akışını şöyledir :

1. Toolboxdan (soldaki, araç kutusu da denir) eyedropper aracını (damlalık simgeli ) seçin ve option barda (hemen üst tarafta) sample size açılır menüsünden 3 by 3 avarage ı seçin ..

2. F tuşuna basın ve arka planı gri yapın...

3. Menüden İmage> adjustment > curvesa tıklayın ve açılan pencereden koyu damlalığa (ucu siyah olan; soldan birinci ) çift tıplayıp R:20 G:20 B:20 daha sonra açık damlalığa (ucu beyaz sağdan birinci olan) tıklayıp R:244 G:244 B:244 değerlerini ve en son olarak ara ton damlacığına(ucu gri olan ortadaki ) R:133 G:133 B:133 değerlerini girin...

4. Daha sonra koyu damlacıkla fotoğraftaki en koyu (fotoğrafımızın en siyah olan yerine gölgedeki noktalara tıklayabilirsiniz) yere tıklayın ondan sonra açık damlalıkla en açık yere (en beyaz veya ışıklı olan yere) tıklayın ve ok düğmesine basarak işlemi sonuçlandırın.

Fotoğrafımızdaki renkleri bu şekilde düzeltmiş olduk.. Bir sonraki yazımda fotoğraflarımızdaki renklerin doygunluğunu piksellere zarar vermeden ve parazit (noıse) yapmadan nasıl artırıp azaltabileceğimizi göstermeye çalışacağım...

Saygılar,sevgiler...

Bu yoruma 2 cevap yazılmış.
• ceyda ceyda ceyda
Profili | Fotoğrafları   
(10.03.2010 19:11:26)

Duygu hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.deniycem.saygılar.
• sunaturk suna türk
Profili | Fotoğrafları   
(24.04.2010 17:05:18)

photoshop öğrenmeye çalışıyorum.sizin bilgileri görünce sevindim.çalışacağım.
teşekkürler.babaanneden sevgiler.

Fotoğraf DefteriBölümler
Fotoğraf TOPlist Lerchendal.org - Pagerank Anzeige ohne Toolbar

Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.